Innovative and crossdisciplinary newsroom as teaching hospital for journalism students (in Dutch)

Michaël Opgenhaffen, docent in en coördinator van de masteropleiding journalistiek, is promotor van een nieuw OOF-project. Het project heeft als doel om op de campus in Antwerpen een multidisciplinaire en crossmediale nieuwsredactie op te starten.

‘Een multidisicplinaire, crossmediale en innovatieve nieuwsredactie als ‘teaching hospital’ voor opleidingen binnen de associatie’: zo luidt de titel van het OOF-project dat door de Raad van Bestuur goedgekeurd werd. Promotor is Michaël Opgenhaffen. “Het project heeft als doel om een multidisciplinaire en crossmediale nieuwsredactie op de campus in Antwerpen op te starten en te implementeren. De redactie moet het studenten uit verschillende opleidingen, zoals journalistiek, communicatiewetenschappen, computerwetenschappen en interactieve multimedia design, mogelijk maken om hun vaardigheden en competenties verder te ontwikkelen en innovatief samen te werken met studenten en docenten met een andere achtergrond”, licht Michaël Opgenhaffen het OOF-project toe.

“Dit ‘teaching hospital’ of interne stageplek moet studenten de mogelijkheden bieden om hun vaardigheden te verfijnen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Daardoor moeten zij ook makkelijker hun intrede in de beroepspraktijk – waarin bepaalde eisen rond onder meer multi-skills en innovatief denken vooropgesteld worden – kunnen maken. Het project zal gedurende twee jaar deze redactie opstarten en uitbouwen met als doel opportuniteiten en problemen te identificeren die cruciaal zijn voor de verdere implementatie van deze interne nieuwsredactie als innovatieve stageplek binnen de Associatie.”

Naast promotor Michaël Opgenhaffen verlenen ook enkele copromotoren uit de KU Leuven, de HUBrussel, de KHLim en Thomas More Mechelen hun medewerking aan het OOF-project.

More info: [email protected]